OVER ONS
Home

Over ons

Even voorstellen..

DirkJan & Joyce staan voor u klaar!

Waarom een B&B Hotel? Wij willen voor onze gasten een fantastische beleving creëren door middel van een goede nachtrust, een ontspannende douche en een lekker ontbijt. Wij hebben geen zwembad en restaurant, daardoor kunnen wij onze kamers voor een lage prijs aanbieden. Toch behoefte aan een overnachting inclusief diner? Bekijk onze arrangementen of laat je adviseren en wij reserveren uw tafel bij een restaurant in de buurt. Nieuwsgierig? Kom het zelf ervaren en geniet van de rust in de Achterhoek!

Historie

Jarenlang heeft het pand leeggestaan. Verloedering was voor vele Eibergenaren een doorn in het oog. Wij hebben een van de oudste fabriekspanden voor de sloop weten te behoeden. Maar wat is de geschiedenis van de fabriek? En waar komt de naam “Kastanjefabriek” vandaan?

In 1834 werd in Eibergen de fabriek gebouwd en enkele jaren later geopend. Door de jaren heen werd door verschillende eigenaren een katoenweverij onderhouden.
Zo rond 1900 werd Fabriek Prakke opgericht. De familie Prakke dreef meerdere fabrieken, waarvan alleen dit pand nog over is.
Rond 1970 vestigde zich de Gemavo, een machinefabriek, in dit pand. Veel inwoners van Eibergen zijn hier jaren werkzaam geweest. Echter ging dit bedrijf in 2001 failliet.
In 2006 is het pand opgekocht door stichting Habion met als plan er zorgwoningen te realiseren. Dit is niet gelukt waardoor het pand nog jaren heeft leeggestaan.

Na dat het pand ruim 14 jaar heeft leeggestaan hebben wij het pand gekocht om er een B&B Hotel te vestigen. De gemeente gaf groen licht. 
De naam “Kastanjefabriek” vindt zijn oorsprong in het feit dat er vroeger grote kastanjebomen voor hebben gestaan.
Het verhaal gaat, dat met de komst van de auto in de vorige eeuw de vallende kastanjes schade veroorzaakten aan het blik. De kastanjebomen zijn toen vervangen door de huidige beukenbomen. In de volksmond is de fabriek “De Kastanjefabriek” blijven heten.

OMGEVING

Onze Aanbevelingen

Uit eten

€ 29,95

Culinair genieten in een wereld's restaurant

POPULAIR

Shortgolf

€ 15,50

18 holes inclusief materiaal

NIEUW

High Tea

€ 22,50

Luxe high tea met prosecco voor 2, 4 of 6 personen

AANBEVOLEN